Onmacht is ons onvermogen om grip te krijgen op ons onvermogen

Wij schrijven graag over wat we om zich heen zien, maar waar nog geen taal voor is. In ons nieuwe boek Onmacht duiken we in de taaie, moeilijk pakbare en niet makkelijk weg te werken veranderingen die ontstaan als de fundamenten van samenleven en organiseren gaan schuiven. De onmacht die onze maatschappij en organisaties binnensijpelt. Het is moeilijk voor mensen om uit dat type onmacht weg te komen. Het is moeilijk voor bestuurders en managers om het gevoel van onmacht in organisaties op te lossen.
Onmacht is improductief en destructief. Er is niemand die ernaar verlangt en het zit ons geweldig in de weg. We produceren het vaak zelf, door hoe we organiseren, veranderen, samenwerken, denken en doen. We kunnen er daarom wel iets aan doen.

In Onmacht nemen we met nieuwsgierigheid en een meervoudige blik onmacht onder de loep. Verwacht geen eenduidige oplossingen of eenvoudige antwoorden. Daarvoor is de materie te complex. En als er eenvoudige antwoorden waren, hadden we nooit de moeite genomen om ons erover te buigen.

Wil je het boek lezen? Hier kun je het bestellen.
 
Hier vind je een (wel heel) korte samenvatting van het boek.

Reacties en recensies 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!