‘Even in vertrouwen…’

6 april 2021


Beste Leike,
 
Nou, je vorige blog veroorzaakte een hoop reuring! Ik denk dat je wel een mooie bijdrage hebt geleverd aan de Paasreflectie waar men in Den Haag naar verlangde na de historische clusterfuck in de Tweede Kamer.
Ik pikte overigens geheel toevallig een gespreksverslagje op:
“Hallo Khadija, met Wobke. Ik wilde nog even -in vertrouwen natuurlijk- iets met je wisselen, want ik kom er niet helemaal uit. We willen nu een informateur omdat die verkenners niet zo goed zijn bevallen, maar nu moeten we namen gaan noemen van mogelijke kandidaten. Dat vind ik moeilijk, want wij vinden het noemen van namen te vroeg in het proces. Bovendien past ons bescheidenheid. Dus hadden we nu bedacht om een profiel te schetsen. We denken aan iemand die behoort tot een van de kleinere partijen, maar wel een partij met een grote bestuurlijke geschiedenis. Graag ook iemand die bv. Vice-voorzitter van de Raad van State is geweest en liefst iemand die eerder informateur is geweest. Liefst een man en tegen een sjieke achtergrond (dubbele naam of zo) bestaat bij ons natuurlijk geen bezwaar.
Dan misschien nog even over de kwestie die gerezen is over iemand van de VVD-fractie. Ik zal die niet bij naam noemen, zulke dingen doen wij niet. Maar ik wil graag stipuleren dat wij een motie van afkeuring steunden en niet de motie van wantrouwen tegen hij-die-niet-genoemd-mag-worden. Van wantrouwen is bij ons geen enkele sprake, wel keuren wij liegen af. Wij konden onmogelijk instemmen met het jokken van een kamerlid, maar omdat hij niet als premier sprak was het geen onjuist inlichten van de kamer. Van onze kant dus geen blokkade voor een kandidatuur van dit lid van de VVD-factie, bovendien gaan wij niet over gekozen volksvertegenwoordigers en is personeelsbeleid iets wat je pas doet als de rest geregeld is. U ziet, we staan er constructief in, als altijd (met het grootste deel van de fractie). Ik meld je dit natuurlijk wel in het volste vertrouwen van vertrouwelijkheid zodat we het vertrouwen kunnen herstellen.”

 

groet, Jaap
 
 

Reageer

Een reactie op “‘Even in vertrouwen…’

  1. sebas van haperen (6 april 2021)

    Jaap, functie elders


Organisatievragen